Latil entisöinnit 2007 -->

Tältä sivulta voit seurata kuvien avulla erinäisiä projekteja.

Kuva aukeaa suuremmaksi klikkaamalla.

- Vammalasta 2011 löydetyt osat, vaihdelaatikko,akselit ja perät, jotka puretaan ja arvioidaan ajan mittaan.
Löysin keväällä netistä ilmoituksen, jossa myytiin Latilin alustalle rakennettua pyöräkuormaajaa.
Valitettavasti se oli jo mennyt kaupaksi, mutta sain ostajan yhteystiedot selville ja ilmoitimme olevamme kiinnostuneita Latilin osista.
Muutama viikko sitten tehtiin kaupat seuraavista osista, eli perät, akselit pyörineen, kytkin ja vaihdelaatikko.
Jossain vaiheessa sitten nähdään mitä ne pitävät sisällään. Jo päällisin puolin näkee, etteivät ole hyvässä kunnossa, koska ovat olleet kuormaajan alustana.


Etu ja taka-akseli.Renkaat alkuperäiset, pyöräkuormaajakäytössä kuluneet slickseiksi. Vaihdelaatikko, josta tarkoitus saada malliosia esim. uusien hammasrattaiden työstöön. Laatikon sisältöä. Osa rattaista näyttää melko ehjiltä... Osa taas on kärsinyt pahemmin. Siinäpä pientä purkuprojektia.. Perät. Huomaa rankemmanlaatuiset, pultein tehdyt paikkaukset, lähellä vannetta!

- Vanteiden (kolme ja puoli kappaletta) kunnostus, kesä-heinäkuu-07:


Kaksi rengasta vanteilla. Puolitoista vannetta Rengas on alkuperäinen Michelin 30-luvulta ja sen mukaan totaalisen jumissa vanteessa. Vanteen lukkorengas aukesi vasten odotuksia helposti. Painetta lisäämällä renkaan toinen reuna pullahti vanteelta. Sitten alkoikin taistelu vanteen ulosvetämiseksi. Tunnin taistelun jälkeen vanne irtosi.
Neulahakkuri, sekä paineilma-iskuri olivat loistavia ruosteen irroituksessa! Allekirjoittanut ajamassa vannetta neulahakkurilla Jälki on siistiä. Lukkorenkaasta näkee hyvin eron ennen ja jälkeen neulahakkurin Vanteessa oli paksu kerros vaseliinia, hiekkaa ja havunneulasia Pohjalta löytyi alkuperäinen vihreä väri Hiomisen jälkeen alkoikin näyttää jo paremmalta Panssarimaalia pintaan. Väri ei ole oikea, joten näkyvät pinnat maalataan oikealla värillä tarvittaessa.
MUUTKIN VANTEET SAAVAT SAMANLAISEN KÄSITTELYN